Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A "melegek betegsége" ?!?!?!? Előítéletek???

KI VAN VESZÉLYBEN?!

Általánosan elterjedt tévhit, hogy a HIV a meleg férfiak betegsége. Ez nem igaz. Természetesen akárkit megfertőzhet a vírus. 

Az igaz, hogy a homoszexuális férfiak szexuális együttlétének milyenségéből adódik, hogy a végbél nyálkahártyálya sokkal kevésbé ellenálló a mechanikai hatásoknak mint a hüvely nyálkahártyája. Így ennek sérülésével könnyebben bekerül a vírus a vérbe (hogy terjed mivel, erről később).

Azonban természetesen a heteroszexuálisok szexuális együttlétei során is történhet nyálkahártya sérülés, amit észre se vesz az ember és máris bekerül a vírus egyik emberből a másikba.

MINDEZ mikor igaz??? Akkor, ha a HIV pozitív egyén nem áll hatékony kezelés alatt, azaz ha nincs kiszűrve!!! Ugyanis a megfelelő kezelésben részesülő, nem jelent veszélyt!!! Erről később részletesebben

Nézzünk egy ilyesztő példát:

Induljunk ki abból, hogy sok a hitetlen ember és változatlanul azt hiszik, hogy csak férfiak között terjed a betegség. 

Vegyünk hát egy biszexuális férfit példának. Elkapja a betegséget egy férfi partnerétől valamikor. Tegyük fel rá 5 évre megtalálja álmai nőjét, hatamas a szerelem ők maguk az ideális pár! Tényleg szeretetben boldogságban élnek. Összeházasodnak és szül 2 szép gyermeket a nő.

Érezzük a történet tragikusságát. A férfi valószínüleg megfertőzte a feleségét, aki pedig továbbadta a gyerekeinek. És az egészre akkor fog fény derülni, ha a gyerekek még csecsemő korukba kórházba kerülnek, megmagyarázhatatlan fertőzésekkel.

HOLOTT, az egész elkerülhető lett volna több ponton is! Akár úgy hogy a legeslegelső férfi kezelve van, vagy óvszert használ, így nem tudja továbbadni. Akár úgy, hogy a biszexuális férfi eljár szűrésre, és kiderül hogy megfertőződött, elkezdi a kezelést és nem fertőzővé válik, nem fertőzi meg a feleségét és nem lesznek betegek a gyermekeik.

AZONBAN? Sajnos itt jön be a társadalom szerepe!

A hatalmas előítélet a betegséggel szemben. Mindenki azonosítja a halállal!

Mi történik, ha a biszexuális férfi rendes és eljár szűrésre és kezelik és eléri a nem fertőző állapotot?

Az egyik lehetőség, hogy álmai nője egy intelligens személy, utánaolvas a HIV témának, és rájön hogy a férje nem jelent rá veszélyt. Vagy a másik lehetőség, hogy nem hajlandó a tényeket figyelembe venni és pusztán az előítéletek miatt elhagyja a férfit. És innentől a tökéletes pár nem jön létre, csak az előítéletek és a tájékozatlanság miatt.

Majd a nő keres magának egy másik férfit, aki tegyük fel nem tudja magáról a betegséget és megfertőzi a nőt!

Értjük a dolog kicsavartságát?

Ha az ember tud róla, hogy HIV-vel élő és elérte a nem fertőző állapotot, azaz nem jelent veszélyt a környezetése se a szexuális partnereire és mégis elutasítják VAGY valaki sose volt szűrésen, homokba dugja a fejét, nem tud semmiről, tőle bezzeg senki se fél és vidáman megfertőz bárkit!!!

NEM ATTÓL KELL FÉLNI AKI TUDJA

MAGÁRÓL HANEM ATTÓL AKI NEM

TUD MAGÁRÓL SEMMIT EZEN A

TÉREN!!!

 

A legeslegfontosabb ennek a megértése lenne!!! A hétköznapi emberek számára is, és az orvosok számára is. Már nagyon sok magán orvos van akik tisztában vannak ezekkel. De bizony sokszor érheti például a fogorvosnál elutasítás a HIV pozitív egyént ha elmondja, hogy ez a helyzet. 

ÉS MEGINT nagyon gonosz helyzet, mert azt aki elmondja, hogy fertőzött de ő már nem fertőz a kezelésnek köszönhetően elutasítják, DE akinek fogalma sincs hogy beteg lenne, bekarikázza hogy HIV negatív, annak mindenféle feltétel nélkül elhiszik miközben ő, jelenthet valóban veszélyt. És megint CSAK azt érte negatív megkülönböztetés, aki nem veszélyes, szemben azzal aki igen. A rengeteg előítélet és a hatalmas tájékozatlanság miatt!

 
 

 

Profilkép


ElérhetőségStatisztika

Online: 1
Összes: 139507
Hónap: 130
Nap: 8