Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Még ezt olvasd el!

Miért pont a HIV ennyire stigmatikus?

Erre nem tudom a választ.

Talán mert a "melegek betegségének" tartják? -----Ez mégcsak nem is igaz!

Talán mert a halál, rövid életet jelenti? -----Ma már ez sem igaz!

Talán mert nemi úton terjed?-----Részben.

A tudatlanság?-----Biztos közrejátszik!

A legnyagobb szerepe valószínűleg a tudatlanság lehet!

Hiszen mi kell a fertőzéshez? Egy rossz pillanat, egyetlen felelőtlen szexuális kaland és kész a baj. Egyetlen egy. Egy éjjeli buli után, egy heves pillanatban, egy új partner...

Az aki elkapta a vírust, nem egy szörny! Akár mi is lehetnénk. Nem hiszem el hogy itt aki ezt olvassa, mindenki azután szexelt gumi nélkül, hogy előtte elemntek közösen HIV szűrésre. 

Érdemes lenne egy pillanatra belegondolni, hogy mégis mire fel ez a nagy megbélyegzés?

Bűnt követtek el? Nem, csak lefeküdtek valakivel és nem védekeztek. Ennyi. 

Mások szifiliszt (vérbaj) kapnak el, gonorrhoeát (kankó tripper), tömegével vannak az emberek ilyen bajokkal. Őket senki se bélyegzi meg, pedig van aki több 10x ment már kezelésre ezek miatt. De ez nem gond. Annyi a különbség hogy "szerencséjük" volt és HIV-ett nem kaptak mellé.

Gondolom sokan úgy vannak vele, hogy persze, mert a szifiliszbe gonorrhoeába nem lehet belehalni mert gyógyítható. Először is bele lehet halni ha nem kezelik másrészt pedig a HIV-re is ott a gyógyszer, napi 1x be kell venni és nem fertőz tovább a megfelelő feltételek mellett és az érintett se hal meg korábban!

Annyi a különbség, hogy a szifiliszesnek nem kell bogyó 50 évig a HIV pozitívnak meg kell. Ennyi! 

Senki se gondol abba bele, hogy az a HIV pozitív ember akit elítélek, akár én magam is lehetnék mert a HIV nem válogat!!! 

A hatalmas méreteket öltő tudatlanságon kellene változtatni!

Nyugaton az U=U kampány zajlik, tele van ilyen plakátokkal az ország (nézd meg a másik bejegyzésemben ez mit jelent hogy U=U). Nálunk itt még nem tartunk.

Ezért kérlek, küldd el az oldalt ismerőseidnek, hiszen ez a téma nem érint sokakat, csupán minden szexuálisan aktív embert! És írj nekem ha kérdésed van még :)

 
 

 

Profilkép


ElérhetőségStatisztika

Online: 1
Összes: 139507
Hónap: 130
Nap: 8